« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
POSTIZANJE POMIRBE

Hamas i militanti iz Gaze dogovorili smanjenje napetosti na granici s Izraelom

Izvor koji nije želio biti imenovan, je rekao da je Hamas sazvao hitan sastanak u gazi s čelnicima drugih triju militantnih palestinskih skupina kako bi smanjio napetosti s Izraelom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Gaza

,

Hamas

,

smanjenje napetosti

Palestinski pokret Hamas koji kontrolira Pojas Gaze dogovorio je u noći na nadjelju s predstavnicima još tri militantne palestinske skupine da će smanjiti napetosti na granici s Izraelom, javila je njemačka agencija dpa u nedjelju pozivajući se na neimenovani, visoko pozicioniran izvor.

Vođe Hamasa sastali su se u subotu navečer u Gazi s vođama Islamskog džihada i ljevičarskih organizacija Demokratske fronte za oslobođenje Palestine (DFLP) te Narodne fronte za oslobođenje Palestine (PFLP).

Sastanak se održao nakon prijetnji izraelske vojske da će izvesti široku vojnu ofenzivu na blokiranu palestinsku enklavu, ako palestinski militanti nastave ispaljivati rakete iz Gaze na južni Izrael.

Nakon sastanka DFLP je objavio priopćenje u kojem ističe kako je "oružani otpor (protiv Izraela) legitimno pravo kao što je i pravo organiziranih pokreta da brane svoj narod". Međutim, u priopćenju se navodi i da su sudionici sastanka razmatrali potrebu povećanja koordinacije akcija raznih palestinskih frakcija i pokreta otpora kao i mogućnost njihovog većeg ujedinjenja.

"Današnji sastanak bio je usredotočen na unutarnje palestinske teme i na njemu potvrđeno da Palestinci trebaju intenzivirati svoje napore ... za postizanjem unutarpalestinske pomirbe", naglasio je DFLP. (hina/metro-portal)

04.04.2010. 13:31:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh