« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
USKRSNO BJELILO

HAK: Ukinuti zimski uvjeti u Lici, promet pojačan na graničnim prijelazima

Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)
Više o

promet

,

Lika

,

HAK

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

Od 15,20 sati ukinuti su zimski uvjeti na svim cestama u Lici, izvijestio je HAK.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje od kiše, a u Lici mjestimice pada slab snijeg. Raskvašenog snijega ima i na dionici autoceste A 1, između čvorova Otočac i Gospić, dok jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Pojačan je promet na većini cesta prema unutrašnjosti, posebice na autocestama: A 3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane i A 2 Zagreb-Macelj, u smjeru Maclja. Kod naplatnih postaja Ivanja Reka-na ulazu u Zagreb (A 3) i Trakošćan-prema GP Macelj (A 2) kolone vozila duge su od 700m do 1 km (čekanja oko 15 min).

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, kao i na cestama u gorju. Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zatvorena je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na graničnim prijelazima u Posavini: Stara Gradiška, Županja i Slavonski Brod (čekanja oko 1 sat), dok su na GP Slavonski Šamac zabilježena kraća čekanja-do 15 min. Na GP-ima: Kaštel i Macelj pojačan je izlaz, čekanja oko 30 min. Zbog gužve na izlazu za teretna vozila na GP Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A 2 Zagreb-Macelj. U prekidu je katamaranska linija: Vis-Split, zbog loših vremenskih prilika. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 17:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh