« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
PRIPAZITE

HAK najavio velike gužve za vikend

Najčešće se putuje vikendima, od petka u popodnevnim satima do nedjelje u večernjim satima, ali se mijenjaju navike putovanja...

Očekuju se gužve
Očekuju se gužve (Arhiva)
Više o

HAK

,

stanje u prometu

Hrvatski autoklub objavio je prometnu prognozu za predstojeći vikend koji donosi velike gužve na cestama.

Prometnu prognozu HAK-a za vikend prenosimo u cijelosti:

"Već je protekli vikend pokazao da je pred nama sezona koja će na naše prometnice dovesti vrlo velik broj turista, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice na našoj se obali odmara već devet posto više turista nego u proteklom periodu iste godine. Prvi vikend u srpnju, donosi nam nove gužve na naše prometnice.

Najčešće se putuje vikendima, od petka u popodnevnim satima do nedjelje u večernjim satima, ali se mijenjaju navike putovanja, kako bi se izbjegle velike gužve koje su uobičajene vikendima, pa mnogi za svoje putovanje biraju dane u tjednu, a osobito ponedjeljak. Najveći priljev vozila, mogući zastoji i usporena vožnja očekuju se u dasnas, u poslijepodnevnim satima, u subotu, tijekom cijelog dana, a osobito u jutarnjim satima (od 6 - 15 sati), te tijekom nedjelje, tijekom cijelog dana (najviše od 6 - 13 sati).

Ovog vikenda u velikom dijelu europskih zemalja (Austrija, Belgija, dio Švicarske i dio Njemačke) počinju školski praznici, a veliki broj turista iz tih zemalja tradicionalno se odmara na Jadranu.

Najgušći promet očekuje se:

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko;
- na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Kaštel, Rupa, Pasjak), Mađarskom (Goričan), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Županja, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);
- na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera);
- na Istarskom ipsilonu - prema GP-ima Kaštel i Plovanija i prema tunelu Učka;
- u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadru i Splitu;
- u turističkim središtima na našoj obali", stoji u prometnoj prognozi HAK-a za ovaj vikend.

29.06.2018. 15:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh