« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
EL

Hajduk svladao Skonto 2:0

Mladi hajdukovci pokazali su srce, ne i pretjeranu uigranost, no i to je bilo dovoljno za Latvijce

Vukušić je postigao prvi gol
Vukušić je postigao prvi gol (Arhiva)
Više o

Hajduk Skonto

,

Europa liga

U prvom susretu 2. pretkola Europske lige u Splitu su nogometaši Hajduka svladali latvijski Skonto sa 2:0 (1:0). Strijelci su bili Vukušić (34) i Trebotić (58). Uzvrat je za sedam dana u Rigi.

Pomlađeni Hajduk izborio je 2-0 pobjedu protiv latvijskog Skonta i sa optimizmom može ići na uzvrat. Splićani su imali inicijativu tijekom cijelog susreta, ali sa malo izglednih prilika.

Najbolju šansu u prvom dijelu Hajduk je pretvorio u vodstvo u 34. minuti. Lijepo proigravanje Andrijaševića u prazan prostor, a Vukušić je sa desetak metara iskosa pogodio mrežu.

Na početku drugog poluvremema, u 47. minuti lijepa šansa za Sušića, koji nakon duplog pasa slabo puca sa desetak metara.

U 58. minuti Hajduk vodi 2-0. Pogodak je zabio Trebotić nakon što je odigrao dupli pas sa Sušićem.

Skonto je imao dvije odlične prigode. U 21. minuti nakon kornera glavom je pucao Savčenkovs, ali iznad grede. A u sudačkoj nadoknadi (90+1) Šabala je sam izašao pred vratara Blaževića, koji je spasio Hajdukovu mrežu.

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Jozinović, Jonjić, Andrijašević (Stojanović, 88), Radošević, Caktaš, Trebotić (Kukoč, 78), Sušić (Ozobić, 66), Vukušić.

SKONTO: Malins, Savčenkovs, Ibragimov (Rode, 72), Fertovs, Gjorgievski, Blanks (Šabala, 49), Amirkhanov, Julio Segundo, Maksimenko, Labukas, Sineljnjikovs.

STRIJELCI: 1-0 Vukušić (34), 2-0 Trebotić (58).

SUDAC: Anastassios Kakos (Grčka)

STADION: Poljud

GLEDATELJA: 20.000

19.07.2012. 23:47:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh