« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
DERBI

Hajduk i Dinamo podijelili bodove

U uobičajeno sjajnom dekoru Poljuda odigrana je utakmica koju nećemo dugo pamtiti

Bakljade na Poljudu nikad se ne kažnjavaju
Više o

Poljud

,

Hajduk Dinamo

,

derbi

Hajduk i Dinamo podijelili su bodove u prvom derbiju sezone, i to je otprilike sve što će se pamtiti s ove utakmice. Sav uobičajeni folklor prije utakmice nagovještavao je veliku borbu na tribinama i terenu, no tribine su odnijele pobjedu.

Torcida je dva puta prekidala utakmicu bakljadama, što se sigurno i opet neće sankcionirati, no mora im se odati priznanje za fantastične dekoracije tribina, koje u Hrvatskoj sigurno mogu napraviti samo oni. No, količina baklji i topovskih udara koji su tresli stadion od samog početka do kraja utakmice je jednostavno nevjerojatna za osiguranje koje je najavljivano.

Na terenu su bijeli ginuli, naročito nakon isključenja Brkljače koji je drugi žuti dobio već u 20. minuti - prvo je gurnuo Tonela za jedan žuti, a zatim pokosio Leku za drugi. No, hajdukovci su pokazali izuzetnu borbenost i zagušili Dinamo koji nikako nije uspio podvaliti zadnji pas prema napadačima, tako da je izjednačio Ibanez u produžetku prvog poluvremena nakon prvog prekida zbog baklji.

Za divno čudo, niti jedna negativna riječ nije upućena sucu Bebeku od strane Splićana zbog isključenja, jer su vjerojatno bili zadovoljni remijem. Rezime - Dinamo i dalje ima pet bodova prednosti, Hajduk malo više samopouzdanja.

11.09.2011. 07:58:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh