« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
HAJDUK DINAMO

Derbi je utakmica visokog rizika

Oba kluba se ne trude previše spustiti tenzije, začuđujuća mirnoća Zdravka Mamića prije važne utakmice

Hoće li danas na Poljudu biti ovako?
Više o

Poljud

,

Hajduk Dinamo

,

derbi

,

1. HNL

,

utakmica

Stara priča ponavlja se svake godine - prvenstvo počne, Hajduk kiksa i onda Dinamo ode na nedostižnu razliku i osvaja prvenstvo. Ove su godine majstori s mora krenuli ambicioznije, doveli Balakova koji je trebao probuditi momčad, no nije mu baš uspjelo pretjerano dobro.

Sharbiniji napokon igraju i zabijaju, istina, no Hajduk je pao bez ispaljenog metka u Europi (a prošle je godine pod Špacom igrao Europa Ligu), a za Dinamom već zaostaje pet bodova nakon šest kola, o gol razlici bolje je i ne govoriti.

Mamić je tijekom ljeta natrpao svlačionicu kvalitetom, Hajduk se kune u dišpet, Sharbinije, Lukšiće i slično, no tek će se na terenu vidjeti što će biti. Podsjetnik - Dinamo na Poljudu nije pobijedio četiri godine, iako je sve te godine bio prvak.

Utakmicu možda obilježi i povratak BBB, koji su nakon 13 mjeseci štrajka odlučili doći na utakmicu Dinama u HNL-u, i to baš u Split! Tvrde da će ih biti preko 3 tisuće, iako kavez na Poljudu prima 1.500 ljudi, a prvih bi 13 minuta trebali šutjeti kao znak potpore svom cilju, rušenju Mamića.

Mamić je elegantno izbjegao gostovanje u Splitu, jer je nedavno izvrijeđao Maleša, predsjednika Hajduka, a i bojeći se zajedničkog nastupa Torcide i BBB protiv njega. Sve u svemu, 2 tisuće policajaca u Splitu imat će danas puno posla.

10.09.2011. 13:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh