« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LAKA IM ZEMLJA

Haiti: pokopano 7,000 žrtava potresa

Kanada je prijavila troje mrtvih i nekoliko nestalih, Francuska dvoje mrtvih i nekoliko nestalih, Italija više desetaka nestalih, Nizozemska troje ozlijeđenih...

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Italija

,

Francuska

,

Haiti

,

potres

,

žrtve

,

Rene Preval

,

pokop

,

Dominikanska Republika

Oko 7000 žrtava potresa na Haitiju već je pokopano, rekao je u četvrtak haićanski predsjednik Rene Preval u četvrtak.

"Već smo pokopali 7000 ljudi u masovnu grobnicu", rekao je Preval novinarima u zračnoj luci dok je pratio predsjednika Dominikanske Republike Leonela Fernandeza, prvog stranog državnog čelnika koji je posjetio Haiti nakon razornog potresa.

Fernandez je rekao da je jedna od najvažnijih stvari koje su sada potrebne Haitiju pomoć za pokapanje mrtvih, izvijestila je agencija Reuters. U međuvremenu su mnoge zemlje prijavile mrtve i nestale u potresu na Haitiju, javlja Associated Press. Kanada je prijavila troje mrtvih i nekoliko nestalih, Francuska dvoje mrtvih i nekoliko nestalih, Italija više desetaka nestalih, Nizozemska troje ozlijeđenih, među kojima i dijete, i 22 nestala.

Sjedinjene Države su izvijestile o jednom svom poginulom državljanu i troje nestalih. Veleposlanstvo SAD-a kontaktiralo je gotovo 1000 Amerikanaca no procjenjuje se da je na Haitiju oko 45000 državljana SAD-a. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 23:35:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh