« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Haider vozio dvostrukom brzinom od dopuštene

Posljednje je sate života proveo u noćnom klubu u naručju plavokose ljepotice...

Uviđaj nakon nesreće
Uviđaj nakon nesreće (Getty Images)
Više o

Jörg Haider

,

poginuo Jörg Haider

Austrijski istražitelji izvijestili su da je, prema dosadašnjim saznanjima, austrijski političar Joerg Haider, koji je jučer poginuo u automobilskoj nesreći, vozio dvostrukom brzinom od dopuštene, prenijele su agencije.

Policija je nakon rekonstrukcije događaja izvijestila da je u trenutku kad je došlo do nesreće, Haider vozio brzinom od 142 km na sat, a na tom dijelu ceste dopušteno ograničenje brzine iznosi 70 km na sat.

Istražitelji su izvijestili kako je riječ o preliminarnim rezultatima istrage. Glavni tužitelj Gottfried Kranz izvijestio je kako vjeruje da je brzina glavni faktor Haiderove pogibije.

Prema današnjem pisanju tabloida, sate neposredno prije pogibije Jörg Haider proveo je u noćnom klubu " La Cabaret" u naručju plavokose ljepotice, zaposlenice, kluba, i slikao se nasmijan s cilindrom u ruci.

Obučen u traperice, košulju i sivu jaknu, Haider je brzo postao zvijezda večeri, piše Bild.

- Radili smo zabavu i pozvali mnoge pa i Haidera. Nismo mislili da će doći, a kada je došao rekao mi je 'ovo jednostavno nismo mogao preskočiti' - rekao je organizator zabave Hansjörg Berger.

Iako se na zabavi nudio i alkohol, Haider ga nije niti okusio, a zabavu je napustio oko pola sata iza ponoći. 45 minuta kasnije svojim automobilom sletio je s ceste i od zadobivenih ozljeda preminuo. (metro-portal)

12.10.2008. 16:34:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh