« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Haider je ubijen?

Stručnjaci iz Volkswagena sumnjaju - netko je dirao elektroniku

Najsigurniji automobil ima sustav kojim je gotovo nemoguće proklizati, a kamoli izletjeti s ceste
Najsigurniji automobil ima sustav kojim je gotovo nemoguće proklizati, a kamoli izletjeti s ceste (Getty Images)
Više o

teorija zavjere

,

Joerg Haider

,

istraga nesreće

,

Haiderova smrt

,

Phaeton

Nedugo nakon završetka istrage koja je pokazala kako je Joerg Haider vozio dvostruko većom brzinom od dozvoljene te u alkoholiziranom stanju (1,8 promila), započele su priče o mogućim teorijama zavjere protiv konzervativnog političara s mnogobrojim neprijateljima. 

Stručnjaci njemačkog Volkswagena, u čijoj je prestižnoj limuzini Phaetonu Haider poginuo,  inzistiraju na činjenici da je njihov automobil jedan od najsigurnijih na svijetu pa je lider Saveza za budućnost Austrije trebao preživjeti nesreću. 

S obzirom da je lider stradao u jednom od njihovih najsigurnijih automobila uz Audi A8, poslali su svoje stručnjake koji bi trebali pregledati automobil i utvrditi nije li možda netko imao pristup vozilu te se poigrao elektronikom koja upravlja kontrolama vozila.

Peter Thul iz Volkswagena kazao je 'Činjenica je da je Haider vozio prebrzo, no takva brzina na zavoju u kojem je izletio ne bi trebala biti problem za ovaj automobil'.

Što se točno dogodilo te noći kada je Haider izašao u elitni disco klub Le Cabaret u kojem očevici tvrde da nije popio nikakav alkohol, a kasnije se zaputio u lokalni kafić Stadtkaemer u Klagenfurtu u kojem je navodno nadoknadio propušteno, teško možemo saznati. Zato će i nakon analiza ostati dovoljno prostora za špekulacije o tome tko je želio njegovu smrt i što je Haider te noći radio. (metro-portal)

17.10.2008. 15:25:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh