« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
ostavština kralja popa

Gužva nakon smrti Michaela Jacksona

Obitelj traži drugu obdukciju, policija želi razgovarati s još liječnika, a djeca žele baki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

poziv Hitna Michael Jackson

,

Michael Jackson obdukcija

Situacija oko smrti Michaela Jacksona nije ništa jasnija niti dva dana kasnije, jer se gomilaju razne teorije koje jednostavno tjeraju na razmišljanje. Tata Joe i ostatak obitelji okupio se u iznajmljenoj vili u LA i polako premještaju Michaelove stvari, no treba riješiti i neke osnovne detalje.

Za početak, obitelj je zatražila drugu obdukciju, jer im nije jasno kako je moguće da se ne može utvrditi uzrok smrti. Naime, nakon prve liječnici su bili prilično iznenađeni stanjem u kojem se nalazio Michael, koje je bilo dosta zdravo i normalno. Nije bilo ni tragova srčanog udara, pa ostaje jedino mogućnost da su neki od osam lijekova koje je uzimao zaustavili rad srca ili pluća.

Dr. Murray, koji je pred par dana poslao pismo svim svojim pacijentima da se povlači iz prakse na neko vrijeme, navodno zbog angažmana koji su mu ponudili organizatori koncerata u Londonu, i dalje je zbunjujuć faktor. Naime, na snimci poziva hitnoj službi 911 jasno se čuje da on oživljava Jacksona na krevetu, mekanoj podlozi koja se uvijek izbjegava i bolesnika se stavlja na pod kako bi se pravilno izvelo oživljavanje.

Jedno od najvažnijih pitanja ostaju ipak djeca. Prince Michael, Paris Michael Katherine i Prince Michael II zvani Blanket navodno su izrazili želju ostati s bakom Katherine, a cijela ih obitelj u tome podržava. Veći dio obitelji upoznali su tek sada, jer su živjeli s ocem i dadiljama, nisu išli u školu i uglavnom su vidjeli tek baku.

Naravno, kao i cijelo vrijeme, pojavljuju se glasine da im Michael nije otac, jer su plavi s plavim očima, kao i majka prvo dvoje Debbie Rowe. U tom slučaju ona bi im bila jedina prava obitelj, bez obzira što se odrekla roditeljskih prava. No, i to može biti netočno, ako se pravne zavrzlame oko suca koji je to prvo odbio pa zatim dozvolio pokažu istinitima.

Uglavnom, Michael Jackson ostat će na naslovnicama još neko vrijeme, ne samo do trenutka kada bude poznat uzrok smrti, što bi se trebalo dogoditi za najviše 6 tjedana kada stignu toksikološki nalazi.

28.06.2009. 00:01:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh