« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DOGOVARAJU SE

Gudurić će biti izručen za nekoliko dana

Iz policije poručuju kako je postupak izručenja tajan pa zato ne mogu govoriti o terminu, mjestu i drugim pojedinostima samog postupka

(Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

izručenje

,

Krunoslav Borovec

,

Bojan Gudurić

,

Niko Franjić

Ravnateljstvo policije izvijestilo je danas kako očekuje da će Bojan Gudurić iz Bosne i Hercegovine biti izručen za nekoliko dana.

"Napominjemo kako je postupak izručenja tajan te zato ne možemo govoriti o terminu, mjestu i drugim pojedinostima postupka izručenja, ali očekujemo da će ono biti obavljeno u idućih nekoliko dana", priopćio je načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Dodao je kako su u tijeku dogovori o terminu i načinu izručenja optuženog za sudjelovanje u ubojstvu suvlasnika tjednika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Obavijest sarajevskog Interpola i rješenje ministarstva pravosuđa BiH o izručenju u ravnateljstvu policije zaprimili su danas u 13 sati.

Gudurićev branitelj u Sarajevu Slavko Aščerić rekao je danas kako očekuje da će Gudurić vrlo brzo, vjerojatno redovitim zrakoplovom, biti prevezen u Zagreb.

Iz Ministarstva pravosuđa priopćili su da su o rješenju kojim se dopušta Gudurićevo izručenje Hrvatskoj izvijestili i Županijski sud u Zagrebu na kojemu je početkom veljače počelo suđenje 29-godišnjem Guduriću i još petorici za ubojstvo Pukanića.

Dolaskom Gudurića to suđenje formalnopravno mora početi ispočetka, što znači da se svi dosad ispitani svjedoci moraju ponovno ispitati ili se njihovi iskazi, ako Gudurić na to pristane, mogu samo pročitati. U drugom slučaju suđenje se može brzo nastaviti, no Gudurić isto tako može zatražiti vrijeme za proučavanje optužnice, ali i novog odvjetnika budući da mu je branitelj Dragan Baltić postavljen po službenoj dužnosti. Tada bi suđenje vjerojatno bilo na neko vrijeme prekinuto.

Gudurić se uoči početka suđenja u Zagrebu u Banjoj Luci predao nakon više od godinu dana skrivanja i u ekstradicijskom postupku u BiH odrekao se žalbe na izručenje tražeći da ga se izruči Hrvatskoj jer se, nagađaju mediji, boji da bi mu u Srbiji život bio u opasnosti. (hina/metro-portal)

24.02.2010. 16:32:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh