« Fun
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
EMERGENCY BRA

Grudnjak koji vam može spasiti život

VIDEO - Liječnica Elena Bodnar izumila je grudnjak koji se može koristiti i kao zaštitna maska u slučaju opasnosti

Emergency Bra
Emergency Bra (www.ebbra.com)
Više o

katastrofa

,

grudnjak

,

zaštitna maska

,

Lepantska bitka

Svijet je bogatiji za još jedna "koristan" izum - grudnjak "Emergency Bra" koji se može koristiti u slučaju opasnosti. Osmislila ga je liječnica Elena Bodnar koja tvrdi da grudnjak spašava živote kod požara, eksplozija, zračenja, napada biološkim oružjem i prirodnih katastrofa.

Bodnar je godinama liječila djecu pogođenu katastrofom u Černobilu te je ujedno dobitnica Ig-Nobelove nagrade koja se dodjeljuje za postignuća koja "ljude najprije natjeraju na smijeh, a potom na razmišljanje"

Emergency Bra se može nabaviti putem interneta i to isključivo u crvenoj boji. Nosi se kao klasičan grudnjak, ali u slučaju opasnosti u nekoliko poteza postaje zaštitna maska. Naramenice se, naime, koriste kao trake za glavu, a udobne košarice služe za "filtriranje" štetnih čestica iz zraka.

"Većina ljudi sa sobom ne nosi zaštitne maske što može biti kobno ako dođe do katastrofe. Emergency Bra je logično rješenje jer većina žena nosi grudnjak i tako uvijek sa sobom može imati dvije funkcionalne maske", tvrdi Elena Bodnar.

Na dodjeli Ig-Nobelovih nagrada Bognar je napomenula da je prekrasno što žene imaju dvije sise jer tako mogu spasiti vlastiti život kao i život muškarca kojeg odaberu. 

Pogledajte kako cijela stvar funkcionira:

29.09.2010. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh