« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Grožđe će vas očistiti i osnažiti

Želite li očistiti svoje tijelo od tokisna predlažemo vam da jedan cijeli dan jedete samo grožđe, a dan prije toga malo laganije obroke

Grožđe je sjajan plod prirode
Grožđe je sjajan plod prirode (Arhiva)
Više o

grožđe

,

smoothie

,

smoothie od grožđa

Grožđe je jedan od plodova jeseni koje jednostavno ne smijete propustiti - vrijeme je da uživate u grožđu. Među mnogim prednostima ovog voća je i ta da dulje od ostalog ostaje svježe, ukolko ga pravilno čuvate u hladnjaku.

Želite li očistiti svoje tijelo od toksina predlažemo vam da jedan cijeli dan jedete samo grožđe, a dan prije toga malo laganije obroke.

Donosimo vam jednostavan recept za hranjiv i vitaminima bogat smoohtie koji osim što odnosi prehladu, odnosi i suvišne kilograme jer potiče probavu. Prednost smoothieja je ta što će bledner 'samljeti' koštice grožđa i 'sažvakati' opne, umjesto da to čine vaši zubi. U košticama i opni se krije gotovo svo nutritivno bogatstvo  grožđa.

Recept za tri čaše smoothieja od grožđa

  • 2 grozda crnog grožđa
  • šaka badema
  • žličica sezamovih sjemenki
  • žličica gorkog kakaa
  • 2 suhe smokve
  • jabuka ili kruška
  • čaša vode

Operite grožđe, bobice skinite s peteljke i stavite u blender. Dodajte bademe, sjemenke, kakao, smokve i voćku te miksajte na jajjačem stupnju kako bi se samljele sjemenke grožđa. Nako 45 sekundi (otprilike, ovisi o blenderu koji imate) dobit ćete glatku kremu koja je gusta kao tekući jogurt.

Okus smoothieja nama je fantastičan, a nadamo se da će se i vama svidjeti. Ukoliko imate samo grožđe, ne morate odustati od miksanja. I to smo porbali. Ubacite ga u blender, vodu ne morate dodavati i upogonite stroj - opet na najjače. Dobit ćete kremasti napitak, malo trpkijeg okusa. 

U svakom slučaju, jesen je pravo vrijeme za uživanje u grožđu! Zobajte ga ili ispijajte u smoothieju, kako vam volja. Sigurni smo da će vam ojačati tijelo i duh pa ćete zdravi piti vino na svetog Martina. 

10.10.2016. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh