« Film
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
FILMSKI FESTIVAL RAINDANCE

Grlićev film "Neka ostane među nama" nagrađen u Londonu

Film Rajka Grlića, "Neka ostane među nama", proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance

Fotografija vijesti
Više o

London

,

filmski festival

,

Rajko Grlić

,

Neka ostane među nama

,

Raindance

Dugometražni igrani film "Neka ostane među nama" Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance koji je u nedjelju završio u Londonu, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Raindance Film Festival posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima, a o pobjednicima je odlučivao žiri u kojemu su bili glumac Dexter Fletcher, redatelj Gillies Mackinnon te radijski i TV voditelj Alex Zane. Nagradu za najbolji film iz međunarodne konkurencije dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije "Lomography".

Film "Neka ostane među nama" iz 2010., nastao prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića, je "zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja". U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić. Snimljen je u produkciji "Mainframe Production" i koprodukciji s "NP7" (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija), te uz potporu Eurimagesa.

Najboljim britanskim filmom na tom festivalu proglašen je "Stranger This" redatelja i scenarista Eleanor Burke i Ron Eyala, najboljim debitantskim filmom bugarski "Tilt" Viktora Chouchkova Jr., a najboljim dokumentarcem britanski "How to Start a Revolution" Ruaridha Arrowa.

Na ovogodišnjem, 19. Raindance Film Festivalu, koji se održao od 28. rujna do 9. listopada, prikazana su 94 dugometražna i 137 kratka filma, čime se Raindance učvrstio na mjestu jednog od vodećih europskih nezavisnih filmskih festivala.

10.10.2011. 17:33:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh