Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2011. 17:33:55
FILMSKI FESTIVAL RAINDANCE

Grlićev film "Neka ostane među nama" nagrađen u Londonu

Film Rajka Grlića, "Neka ostane među nama", proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance

Fotografija vijesti

Dugometražni igrani film "Neka ostane među nama" Rajka Grlića proglašen je najboljim filmom međunarodne konkurencije na 18. filmskom festivalu Raindance koji je u nedjelju završio u Londonu, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Raindance Film Festival posvećen je nezavisnim i inovativnim filmovima, a o pobjednicima je odlučivao žiri u kojemu su bili glumac Dexter Fletcher, redatelj Gillies Mackinnon te radijski i TV voditelj Alex Zane. Nagradu za najbolji film iz međunarodne konkurencije dodijelio je magazin zajednice ljubitelja lomografije i analogne fotografije "Lomography".

Film "Neka ostane među nama" iz 2010., nastao prema scenariju Rajka Grlića i Ante Tomića, je "zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja". U filmu glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Dorčić, Nina Ivanšin, Živko Anočić, Krešimir Mikić. Snimljen je u produkciji "Mainframe Production" i koprodukciji s "NP7" (Hrvatska), Studiom Maj (Slovenija), Yodi (Srbija), te uz potporu Eurimagesa.

Najboljim britanskim filmom na tom festivalu proglašen je "Stranger This" redatelja i scenarista Eleanor Burke i Ron Eyala, najboljim debitantskim filmom bugarski "Tilt" Viktora Chouchkova Jr., a najboljim dokumentarcem britanski "How to Start a Revolution" Ruaridha Arrowa.

Na ovogodišnjem, 19. Raindance Film Festivalu, koji se održao od 28. rujna do 9. listopada, prikazana su 94 dugometražna i 137 kratka filma, čime se Raindance učvrstio na mjestu jednog od vodećih europskih nezavisnih filmskih festivala.

10.10.2011. 17:33:55
http://metro-portal.hr/grlicev-film-neka-ostane-medju-nama-nagradjen-u-londonu/64188/