« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SPEKTAKL

Gregorian započeli svjetsku turneju koncertom u Berlinu

Koncertni show kojeg će hrvatska publika imati prilike vidjeti obiluje posebnim efektima i iznenađenjima

Gregorian u Berlinu
Gregorian u Berlinu (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

koncert

,

turneja

,

Gregorian

,

Tomislav Kašljević

Scensko-glazbena atrakcija Gregorian u subotu, 16. veljače u berlinskoj areni 02 World ispred 7 tisuća oduševljenih gledatelja započela je svoju do sad najveću svjetsku turneju koja će obuhvatiti i tri velika koncerta u Hrvatskoj. Show koji je berlinsku publiku gotovo tri puna sata držao bez daha u nas će se moći vidjeti 3. travnja u Zagrebu, u Domu sportova, 4. travnja u Splitu, u dvorani na Gripama i konačno, 5. travnja u Areni Varaždin.

„Aktualni album Gregoriana Epic Chants album je koji je objedinio strast članova Gregoriana prema filmu, pa upravo zato obrađuje songove iz filmskih blockubustera," komentirao je iz publike prije početka berlinskog koncerta Frank Peterson, producent Gregoriana i tvorac kultne Enigme, otkrivši da ga je i osobno na pokretanje projekta Enigma prije 25 godina potaknuo film „Ime ruže" snimljen prema romanu Umberta Ecca.

Stoga je i cjelokupni scenski spektakl koji stiže u Hrvatsku inspiriran filmskom glazbom i hitovima iz „Titanica", „Jamesa Bonda", „Notting Hilla", filmova „Gladijator", „Batman Forever", „Gospodar prstenova" i dr.

Koncertni show kojeg će hrvatska publika imati prilike vidjeti obiluje posebnim efektima i iznenađenjima, a identičan je showu kojim su Gregorian raspametili berlinske fanove i zbog kojih su s bine ispraćeni stajaćim ovacijama publike. Valja naglasiti i to da je njemačka publika za ovaj koncert morala izdvojiti između 40 i 80 eura, dok će Hrvati potpuno isti show moći vidjeti po 50 posto nižim cijenima.

Za hrvatski dio turneje već sada vlada sjajan interes, a Gregorian u sklopu predstojeće svjetske turneje u Hrvatsku stiže zahvaljujući producentu Tomislavu Kašljeviću, čovjeku koji je Gregorian prije četiri godine prvi puta predstavio domaćoj publici.

Požurite po svoje ulaznice za hrvatski dio svjetske turneje Gregoriana - Epic Chants Tour 2013 na prodajna mjesta sustava Eventim!

20.02.2013. 22:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh