« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
još jedan favorit

Peta audicija za Britain's Got Talent donijela još iznenađenja

Greg Pritchard zvuči kao da pas mijauče, ali i on ima šanse pobijediti Susan Boyle

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (BGT)
Više o

Susan Boyle

,

Britain's Got Talent

,

Shaheen Jafargholi

,

Hollie Steel

,

Jamie Pugh

,

favoriti Britain's Got Talent

,

Greg Pritchard

Kad je 24-godišnji konobar iz Walesa izašao na pozornicu, od njega se očekivalo nešto poput Blura ili Oasis, no iz raščupanog je mladića izašao punokrvni sopran koji je natjerao publiku na ovacije.

Greg Pritchard odabrao je ariju Nessun Dorma iz Turandota, baš kao i pobjednik pred dvije godine Paul Potts, no Potts je pjevao bariton, a Pritchard je svojim vokalnim sposobnostima iznenadio cijelu dvornu.

Suci su bili oduševljeni, a Simon Cowell je u svom stilu izjavio da je to zvučalo kao pas koji mijauče, ali toliko dobro da jednostavno mora ići dalje. S njim su se složiti i Piers Morgan i Amanda, tako da polufinale 23. svibnja polako dobiva obrise spektakla o kojem će se dugo pričati.

Pritchard je ušao u najuži krug favorita uz već svjetski poznatu Susan Boyle, raspjevane klince Shaheena Jafargholija i Hollie Steel, kao i dostavljača pizze Jamie Pugha.

Drugo iznenađenje je Shaun Smith

Ovaj je zgodni 17-godišnji srednjoškolac koji osim pjevanja voli i rugby oduševio publiku i žiri prekrasnim glasom. Otpjevao je "Aint' no Sunshine" Billa Withersa tako predivno i zrelo da su se gledatelji naježili. Iako je ova pjesma jedna od popularnih na karaokama, Simon je pohvali Shauna riječima - vidi se da nisi obični karaoke pjevač. Njegovu izvedbu možete pogledati na Youtubeu.

Osim Pritcharda i Smitha, peti nastavak showa donio je više mesa na pozornici nego inače, uz striptizetu koja pokriva svoje vitalne dijelove škotskom zastavom, Dream Bearse, camp trio koji je izazvao salve smijeha svojom interpretacijom plesa iz Moulin Rougea, tri djevojke koje su vrlo vješte na štangi i muškog stripera koji je svojim mišićima dobro oznojio ženski dio publike.

Kao i svaki put, bilo je i bizarnijih nastupa za koje jednostavno nije jasno kako su uopće prošli preliminarne audicije, poput lika koji je uz loše pjevanje pokazao šarene gaćice i povelik trbuh, na užas sudaca koji su mu zamjerili što ih nije upozorio. Mladac koji je pokušavao plesati istini za volju može napraviti špagu, ali čemu pritom pokazati svoje ne baš uhranjeno tijelo nije bilo jasno Amandi, koja ga je poslala kući na dobar obrok.

Jedan je pak "trbuhozborac" nastupao s lutkom/papigom. Izbacili su ga s pozornice nekoliko sekundi nakon početka jer je papiga govorila nasnimljenim glasom, a ne glasom trbuhozborca.

Simon je trenutno zaustavio nastup Mr. Methanea, koji se obukao u izmišljenog superheroja, zavalio na leđa i stavio mikrofon pred stražnjicu kako bi otprdio neku melodiju, no ipak je s interesom pogledao nastup Les Merchant Dames, koje su bile neorganizirane i neuvježbane, no s oblinama koje su privukle pažnju muškog dijela publike.

11.05.2009. 09:02:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh