« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TEHNIKALIJE

Gredelj: USKOK ne istražuje HDZ, već način vladanja u prošlosti

"Nisam jedini u Hrvatskoj koji vidi da HDZ od toga samo trpi štetu, kako materijalnu tako i moralnu", ustvrdio je Gredelj

Fotografija vijesti
Više o

Jadranka Kosor

,

vladimir gredelj

,

Fimi media

,

HDZ Uskok

Nakon ispitivanja u USKOKU zbog sumnji u crne fondove HDZ-a, odvjetnik Vladimir Gredelj rekao je da se postupak ne vodi protiv same stranke, već načina na koji je bila vođena za vrijeme dok je njome predsjedao Ivo Sanader, javlja Hina.

"To su teze onih koji žele pod svaku cijenu uvući u ovo blato Jadranku Kosor, predsjednicu HDZ-a, diskreditirati je i na taj se način obračunati sa strankom koju vodi, iako se radi o jedinoj osobi s kojom Hrvatska ima šanse za bolju budućnost", kazao je Gredelj.

Pritom je odbacio sumnje da HDZ ima "bilo kakve veze s eventualnim počinjenjem kaznenog djela pojedinaca protiv kojih se vode postupci".

"Nisam jedini u Hrvatskoj koji vidi da HDZ od toga samo trpi štetu, kako materijalnu tako i moralnu", ustvrdio je Gredelj.

Na pitanje kakva je njegova strategija u ovom slučaju kazao je da mu je jedina zadaća otvoriti oči hrvatskom narodu.

"Ja sam odvjetnik HDZ-a. Razočarat ćemo sve novinare koji su očekivali predstavnike i odvjetnike zločinačke organizacije. Njih ovdje nema. Ja sam branitelj HDZ-a, dakle stranke koja je stvorila hrvatsku državu, izvukla ju iz blata i dovela na vrata Europe. Ja branim tu stranku. Dodao je Što se tiče drugih stvari koja su se događala iza zatvorenih vrata vi znate da je to tajna i ja vam ne mogu ništa reći o tome", kazao je Gredelj.

Predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan kazao je da je ispitivanje prošlo korektno. Pritom nije želio odgovarati na daljnja pitanja, uputivši novinare na stranačkog odvjetnika.

11.11.2011. 17:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh