« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ANGELA MERKEL:

Grčko napuštanje eurozone bila bi prava katastrofa

"Bilo bi katastrofalno da kažemo jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama: 'Više vas ne želimo'", rekla je njemačka kancelarka

Fotografija vijesti
Više o

Angela Merkel

,

eurozona

,

grčka kriza

Napusti li Grčka eurozonu, time ne bi samo ta zemlja ostala nevjerojatno oslabljenom, već bi takav potez bio prava katastrofa i za ostale zemlje monetarne unije, rekla je za BBC njemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi Hina.

"Donijeli smo odluku da budemo dio monetarne unije. Nije to samo monetarna odluka nego i politička", kaže Angela Merkel. "Bilo bi katastrofalno da kažemo jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama: 'Više vas ne želimo'", dodala je ona.

"Uostalom, europski ugovori to ne dopuštaju. Ljudi u cijelom svijetu pitali bi se: 'Tko će biti sljedeći?' Eurozona time bi bila nevjerojatno oslabljena", nastavila je ona.

Dodala je da Grčka, dvaput spašavana, ima pred sobom "dugi i težak put" ali da bi bila "velika politička šteta dopustiti Grčkoj" da napusti euro.

Merkel je ponovila i podršku prisustvu Velike Britanije u EU-u usprkos odbijanju premijera Davida Camerona da se pridruži novom europskom proračunskom paktu

26.03.2012. 09:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh