« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZEMLJA NA DNU DNA

Paket pomoći grčkim bankama težak je 10 milijardi eura

Grčki sindikati i oporbene stranke ljutito su reagirali na nove mjere štednje najavljene u nedjelju, optužujući vladu za kršenje obećanja da neće uvoditi daljnje rezove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Grčka

,

kredit

,

George Papandreu

,

Compagnie Non Nova

,

P.P.P.

Zamjenik grčkog ministra financija u ponedjeljak je kazao da će iz golemog plana spašavanja za Grčku 10 milijardi eura biti rezervirano za grčke banke koje bi mogle biti pogođene očekivanom trogodišnjom recesijom u zemlji.

Philippos Sachinidis izjavio je u ponedjeljak za državnu televiziji da će taj novac biti rezerviran za "stabilizacijski fond" za banke u okviru ukupnog paketa vrijednog 110 milijardi eura koji su obećale zemlje eurozone i Međunarodni monetarni fond.

U međuvremenu, grčki sindikati i oporbene stranke ljutito su reagirali na nove mjere štednje najavljene u nedjelju, optužujući vladu za kršenje obećanja da neće uvoditi daljnje rezove.

No, grčki premijer George Papandreu istaknuo je da su mjere nužne za financijski opstanak Grčke, dodavši da će kriza prisiliti zemlju na provođenje reformi koje je desetljećima odgađala. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 17:34:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh