« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SIMBOL ANTIKRISTA

Grčka crkva protestira zbog broja 666 na osobnim iskaznicama

Grčka pravoslavna crkva ne želi broj 666, simbol Antikrista u kršćanskoj tradiciji, na osobnim iskaznicama koje se pripremaju

Fotografija vijesti
Više o

Crkva

,

Grčka

,

osobna iskaznica

,

666

Crkva, koja nije odvojena od države, "mora štititi integritet vjere i zato iskaznice građana ne bi smjele ni u kojem slučaju uključivati, ni vidljivo ni nevidljivo broj 666", navodi se u priopćenju Svetog sinoda.

Članovi grčke vlade su informirani o konzultacijama u Crkvi i složili su se s opaskama crkvenih dužnosnika te zaključili da će ih uzeti u obzir, dodaje se u priopćenju. Crkva je upozorila vladu da se namjerava o tome pitanju izjasniti u ime poštivanje osobnih sloboda i preporuka pravoslavne vjere, pošto su vlasti najavile da će uskoro izdati informatizirane dokumente nazvane "karte građana".

Pravoslavna hijerahija je u prošlosti odlučno borila protiv ulaska zemlje u Schengensko područje i navodila informatičku kontrolu ulazaka i izlazaka u zonu, utemeljenu na formuli "666". Broj 666 je broj nesavršenog čovjeka, broj Antikrista. Grčka pravoslavna crkva je svojedobno prosvjedovala zbog masovnog uvođenja bar-koda koji je navodno također zasnovan na formuli "666". (hina/metro-portal)

17.11.2010. 20:05:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh