« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BALTAZARSKA ANALIZA

Grci o Hrvatima: Puno zvijezda, malo kemije

Reprezentacija s Olimpa upravo će se boriti s Hrvatima za prvo mjesto u skupini F, tvrde grčki prognozeri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Grčka

,

Hrvatska

,

Euro 2012.

,

skupina F

Grčki internetski portal Sportnet.gr predstavio je protivnike njihove nogometne reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini F za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Uz hrvatsku reprezentaciju stoji napomena "puno zvijeda, malo kemije".

"Slaven Bilić možda nije uspio sa svojim nogometašima izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, ali je neupitna činjenica da je hrvatska reprezentacija i dalje rastuća snaga svjetskog nogometa. Hrvati imaju u svojim redovima pregršt zvijezda poput Eduarda, Kranjčara, Modrića, Pranjića, Olića, Kalinića ili Petrića, a ti su igrači dokazali da, posebice kao domaćini, mogu pobijediti bilo koju svjetsku reprezentaciju. Nedvojbeno, baš protiv Hrvata naša će se reprezentacija boriti za prvo mjesto u skupini", stoji u predstavljanju.

Grčku reprezentaciju na klupi i dalje predvodi 71-godišnji njemački trener-veteran Otto Rehhagel, koji je pri prvom velikom iskušenju odveo totalne autsajdere do naslova europskih prvaka 2004. godine u Portugalu.

U posljednjem je kvalifikacijskom ciklusu, u dvoboju dodatnih kvalifikacija protiv Ukrajinaca, Rehhagel uspio odvesti momčad na još jedno veliko natjecanje: SP u Južnoj Africi. Nakon što su u Ateni suparnici odigrali bez golova, u uzvratu je Grčka pogotkom Salpigidisa u 31. minuti slavila veliku, 1-0 pobjedu. Hrvatska bi u istim tim dokvalifikacijama igrala protiv Grka da je u borbi za drugo mjesto u skupini nadmašila Ukrajince. (Totalsport)

07.02.2010. 14:07:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh