« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VARŠAVA

Euro 2012: Hrvatska u jednoj od lakših skupina

Momčad Slavena Bilića dobila je u nositeljskoj ulozi jednu od najmanje zahtjevnih skupina - Grčka jedini pravi suparnik

(Getty Images)
Više o

nogomet

,

Slaven Bilić

,

Varšava

,

Euro 2012.

,

ždrijeb

,

skupine

Nogometna reprezentacija Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini igrat će u F skupini s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom. Posljedica je to ždrijeba održanog u nedjelju u glavnome poljskom gradu, Varšavi.

Momčad Slavena Bilića dobila je u nositeljskoj ulozi jednu od najmanje zahtjevnih skupina. Najveći i jedini protukandidati u borbi za prvo mjesto Hrvatskoj bi trebali biti Grci, a to je definitivno momčad u zalazu. Bitno je također da je Hrvatska sa svim suparnicima najmanje jednom već igrala u kvalifikacijskim skupinama osim s Gruzijcima, koji su najveća nepoznanica.

U Varšavi su legendarni poljski i ukrajinski nogometaši, Zbigniew Boniek i Andrij Ševčenko, odredili sastav devet kvalifikacijskih skupina. U šest prvih, od A do F, sudjeluje po šest reprezentacija, a u preostale tri njih pet. Završnicu će, uz domaćine Poljake i Ukrajince, izboriti sve prvoplasirane momčadi, te najbolja drugoplasirana gledajući utakmice s prvo, treće, četvrto i petoplasiranim suparnicima u skupini. Preostala četiri od konačnih 16 sudionika završnog turnira u ljetu 2012. godine iznjedrit će četiri dvoboja dodatnih kvalifikacija, u kojima će se igrati dvije utakmice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine našla se u skupini D uz Francusku, Rumunjsku, Bjelorusiju, Albaniju - koju vodi hrvatski trener Josip Kuže - i Luksemburg. BiH-izbornik Safet Sušić u nedavnom je intervjuu za L'Equipe izjavio da ne bi imao ništa protiv da izvuče baš Francusku, reprezentaciju njegove druge domovine.

Crna Gora, momčad još jednoga hrvatskog trenera, Cice Kranjčara, dospjela je u skupinu G s Engleskom, Švicarskom, Bugarskom i Walesom.

"Skupinom smrti" najprije bi se mogla nazvati prva skupina, koju čine četiri jake reprezentacije: Njemačka, Turska, Austrija i Belgija. Slična je po snazi skupina C, u kojoj su Italija, Srbija, Sjeverna Irska i Slovenija.

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Euro 2012. godine:

Skupina F: Hrvatska, Grčka, Izrael, Latvija, Gruzija, Malta

Skupina A: Njemačka, Turska, Austrija, Belgija, Kazahstan, Azerbajdžan

Skupina B: Rusija, Slovačka, Irska, Makedonija, Armenija, Andora

Skupina C: Italija, Srbija, Sjeverna Irska, Slovenija, Estonija, Farski Otoci

Skupina D: Francuska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Albanija, Luksemburg

Skupina E: Nizozemska, Švedska, Finska, Mađarska, Moldavija, San Marino

Skupina G: Engleska, Švicarska, Bugarska, Wales, Crna Gora

Skupina H: Portugal, Danska, Norveška, Cipar, Island

Skupina I: Španjolska, Češka, Škotska, Litva, Lihtenštajn

(Totalsport)

07.02.2010. 13:40:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh