« Film
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
BOX OFFICE

Gravitacija poletjela s rekordom

Posljednja predviđanja govorila su o rezultatu od 40-50 milijuna dolara u prvom vikendu, no Gravitacija je potegnula još malo više

Rekordan utržak u listopadu
Rekordan utržak u listopadu (Arhiva)
Više o

box office

,

Gravitacija film

,

Kockanje film

Otkako je ovaj svemirski triler ušao u marketinšku kampanju predviđanja o njegovoj uspješnosti rasla su iz dana u dan: filmska premisa djeluje zanimljivo, traileri su stvarno spektakularni, a kao začin dolaze i fantastično dobre recenzije.

Posljednja predviđanja govorila su o rezultatu od 40-50 milijuna dolara u prvom vikendu, no Gravitacija je potegnula još malo više. Pomogao je i dojam da film jamči jedinstveno iskustvo i vizuale za što se isplati platiti malo skuplju kartu, za 3D ili IMAX projekciju, pa je utržak dosegao 55,6 milijuna dolara i na taj način postavio all-time rekord otvaranja nekog filma u mjesecu listopadu.

S obzirom na nešto viši prosjek godina gledatelja te odličnu usmenu predaju, može se očekivati da Sandra Bullock i George Clooney još neko vrijeme provedu lebdeći na ili pri vrhu box officea.

Najveći gubitnik prošlog vikenda u američkim kinima je film „Kockanje" („Runner Runner") s Benom Affleckom i Justinom Timberlakeom koji je utržio svega 7 i pol milijuna dolara.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

11.10.2013. 10:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh