« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
JOSIP KREGAR:

Gradske vlasti netransparentno financiraju Dinamo

Uređenje stadiona na postojećoj lokaciji jeftinije je i brže rješenje, u interesu navijača i građana, a ne interesnih lobija, kaže Kregar.

(Saša Midžor Sučić, CROPIX)
Više o

Zdravko Mamić

,

Milan Bandić

,

NK Dinamo

,

Josip Kregar

,

maksimirski stadion

,

netransparentnost

,

finaciranje Dinama

Nezavisni kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Josip Kregar zauzeo se danas za to da glavni gradski stadion ostane u Maksimiru, ali i za uspostavu novoga, "transparentnijeg modela" upravljanja i financiranja NK Dinama.

"Uređenje stadiona na postojećoj lokaciji jeftinije je i brže rješenje, u interesu navijača i građana, a ne interesnih lobija", ocijenio je Kregar u priopćenju.

Gradske vlasti prozvao je "za netransparentno financiranje Dinama" ističući da je grad tom klubu lani dao 37,5 milijuna kuna iako se on "već dulje vrijeme ne koristi potencijalom vlastite nogometne škole i ne postiže značajne rezultate na međunarodnoj razini".

Kregar se zato zauzima za promjenu modela financiranja Dinama u kojemu bi budućnost kluba određivali stručnjaci i građani umjesto, kako je naveo, "neformalnog ortakluka neuvjerljivog zaštitnika NK Dinama Milana Bandića i nametljivog manadžera Zdravka Mamića".

Ističe da je "netransparentnost odnosa grada i Dinama" pokazala i potpora pojedinih Dinamovih igrača Bandiću te "najava da će za igrače Dinama biti organizirano dodatno putovanje u Zagreb kako bi mogli glasovati na nedjeljnim izborima". (hina/metro-portal)

27.05.2009. 15:55:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh