« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NAJAVA

Iz muzeja na Medvednicu!

Dođite na predavanje u četvrtak ili u subotu na izlet u pratnji kustosa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Više o

Hrvatski prirodoslovni muzej

,

zagreb-info

,

Damir Lacković

Hrvatski prirodoslovni muzej pokrenuo je u svibnju edukativnu akciju «Iz muzeja na Medvednicu« kako bi zagrepčane i goste našega Grada upoznao sa stjenama i mineralima te krškim fenomenima zagrebačke gore. Tako će se od 28. svibnja do 11. srpnja i od 03. rujna do 31. listopada svakog četvrtka od 18:00 do 21:00 sat u Muzeju održavati prigodna predavanja i projekcije.

U okviru akcije Muzej organizira izlete subotom na Medvednicu zajedno s kustosima Mineraloško-petrografskog odjela Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja uz obilazak vrijednih prirodoslovnih lokaliteta.

U četvrtak 28. svibnja u 18.00 sati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, Demetrova 1 posjetioci mogu nazočiti predavanju Damira Lackovića: „Krški fenomeni Medvednice”, a od 19.00 do 21.00 sat pratiti projekcije fotografija «Slike s Medvednice».

U subotu, 30. svibnja organiziran je izlet na Medvednicu u pratnji kustosa Muzeja. Polazak je u 09:30 sati ispred Šestinskog Lagviča. Tema izleta je „Zapisi u kamenu“, upoznavanje sa geološkom prošlošću Medvednice na planinarskoj stazi– Lagvič Kraljičin zdenacSedlo Glog.

27.05.2009. 11:16:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh