« Fun
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kockarski raj

Gradi se novi Las Vegas u Kazahstanu

Projektom koji će biti dovršen tek za 10 godina u Kazahstan se žele privući brojni turisti

(Wikipedia)
Više o

Astana

,

Las Vegas Kazahstan

,

Mark Advent

,

casino

,

Nursultan Nazarbajev

Američki trgovac nekretninama Mark Advent želi izgraditi repliku Las Vegasa na jugoistoku Kazahstana, a cijena tog projekta koji se treba završiti za deset godina, procjenjuje se između 25 i 30 milijarda dolara, objavio je u ponedjeljak Advent.

"Želimo privući turiste iz cijelog svijeta, Kine, Rusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske i Europe", rekao je Advent, glavni direktor grupe Oz companies, specijalizirane za zabavne projekte.

Radovi na prvoj fazi projekta trebaju početi u posljednjem tromjesečju 2009. i stajat će 250 milijuna dolara, a odnose se na gradnju zračne luke, u suradnji s Fraportom koji upravlja frankfurtskom zračnom lukom.

Za deset godina budući kockarski raj koji je dobio naziv Oz moći će primiti 15 do 20 milijuna posjetitelja na godinu i osigurati noćenje za 800.000 turista, poput Astane, mlade prijestolnice koja je nikla prije deset godina, ističe Advent.

Kompleks će zauzimati površinu od 11.500 ha u pustinji, 70 km sjeverno od Alma Ate, bivše prijestolnice Kazahstana. Oz će imati 25 kasina, hotele s 42.000 soba, 275.000 kuća za odmor i 1.000 restorana, kaže taj trgovac.

Ugovor s vladom potpisan je u srpnju 2008. Godinu ranije, kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev zatvorio je sva kasina u zemlji, planirajući jednu zonu namijeniti samo igrama na sreću. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 06:07:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh