« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
WTF?

Gotovo 7.500 poslodavaca ne isplaćuje plaće

Ako je stvoren zakonski okvir koji sprječava neisplatu plaća, kako to da se to i dalje događa, pitao bi čovjek s inteligencijom višom od sobne temperature ...

I dalje samo objave, a što se napravilo?
I dalje samo objave, a što se napravilo? (Arhiva)
Više o

lista srama

,

neisplata plaća

Porezna uprava objavila je novu "listu srama", popis tvrtki koje ne isplaćuju plaće zaposlenicima, a takvih je u Hrvatskoj gotovo 7.500. No, ostaje čuđenje svakog, iole inteligentnog - kako je to i dalje moguće?

Na tom popis poreznih obveznika/poslodavaca, koji prema dostupnim podacima ne isplaćuju plaće za razdoblje obračuna od siječnja do lipnja ove godine, nalazi se 5.945 pravnih osoba sa 23.115 zaposlenih te 1.516 fizičkih osoba odnosno obrtnika neisplatitelja plaća koji imaju 4.419 zaposlenih.

Riječ je o poduzetnicima koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.

Simptomatično je da je na današnjem popisu čak i nešto više poslodavaca nego na prvom popisu nazvanom popis 'srama', kojeg su Porezna uprava i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavili 15. srpnja.

15.08.2014. 08:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh