« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
LOVA

Gotovo 60 milijun kuna poticaja za internacionalizaciju poslovanja

Prijave započinju 30. listopada 2018. godine i traju do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava

Internacionalizirajte poslovanje
Internacionalizirajte poslovanje (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

poticaji

,

Internacionalizacija poslovanja MSP-ova

Natječaj "Internacionalizacija poslovanja MSP-ova" ima za cilj jačanje međunarodne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika te njihov izlazak na međunarodno tržište. To je jedinstvena prilika za prijavu projekata i sajamskih nastupa putem kojih će poduzetnici predstaviti svoje proizvode i usluge stranim kupcima. 

Prihvatljivi prijavitelji i intenzitet potpore

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici (do 49 zaposlenih), registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najkasnije u prošloj godini. Također, u 2017. godini, ne smiju imati iskazan gubitak te moraju imati najmanje jednog zaposlenog na temelju sati rada.

Visina i intenzitet potpore

Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, dok je najviša vrijednost potpore 1.000.000 kuna. Intenzitet potpore ovisi o veličini poduzeća - za mikro i malo poduzeće intenzitet je do 85% prihvatljivih troškova, za srednje poduzeće je 65% ukupno prihvatljivih troškova.

Ulaganja koja su dozvoljena

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u sklopu ovog natječaja moraju biti potrebne za prezentiranje poslovanja poduzetnika na inozemnim tržištima kroz sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH.

Prihvatljivi troškovi

U okviru sudjelovanja na sajmu prihvatljivi su troškovi izložbenog prostora na sajmu (kotizacija za nastup, najam izložbenog prostora i opreme, upis u katalog izlagača), troškovi upravljanja izložbenim prostorom (putni troškovi, troškovi smještaja i dnevnica), troškovi izrade promotivnog materijala (grafički dizajn, prijevod, lektoriranje i tisak); u okviru istraživanja inozemnog tržišta prihvatljivi su troškovi za izradu analize tržišta, izradu strategije izvoza i izradu analize potencijalnih poslovnih partnera.

Prijave započinju 30. listopada 2018. godine i traju do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekta obratite se stručnjacima tvrtke Ravecon.

11.09.2018. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh