« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
topnički dnevnici

Gotovinina obrana zbog pretresa stanova stupa u štrajk?

Luka Mišetić upozorava da je akcija policije bila ilegalna jer se radi o tajnim podacima zaštićenih svjedoka

(Marko Miščević/Cropix)
Više o

štrajk

,

Ante Gotovina

,

Haaški sud

,

Oluja

,

Luka Mišetić

,

Serge Brammertz

,

topnički dnevnici

,

pretres

,

Bljesak

,

Gotovinina obrana

Nakon što su u srijedu hrvatska i policija iz BiH pretresle desetak stanova bivših djelatnika HV-a i MORH-a u potrazi za topničkim dnevnicima iz akcije Oluja, obrana generala Ante Gotovine odlučila je stupiti u štrajk.

Kako prenosi Večernji list, Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić izjavio je da se štrajk neće dogoditi ako od nadležnog sudskog vijeća u Haagu dobiju jamstva da će se protiv Hrvatske poduzeti određene mjere zbog grubog kršenja prava generala.

Policija je potvrdila da je utvrđeno kako je postojala zapovijed o prikupljanju i arhiviranju dokumentacije koja se odnosi na planiranje i izvođenje Vojno-redarstvenih akcija 'Oluja' i 'Bljesak', međutim sporna dokumentacija do danas nije pronađena, a nije ni poznato jesu li dokumenti pronađeni u jučerašnjim pretragama zbilja oni koje traži Haag.

Mišetić je upozorio da je akcija policije ilegalna, jer računala sadrže tajne podatke o procesu i svjedocima koje je zaštitio Haaški sud i oni se ne smiju naći u rukama koje nisu mjerodavne.

Gotovinin odvjetnik optužuje i samog glavnog tužitelja Sergea Brammertza i navodno ima svjedoke iz hrvatske Vlade koji će potvrditi da je glavni tužitelj našim vlastima predao nalog u kojem piše koga i kako istraživati, kao i da se moraju podići optužnice protiv nekih članova Gotovininog braniteljskog tima.

Navodno je Brammertz vršio pritisak i na glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića. Od glavnog suca Alphonsa Oriea Mišetić traži zaštitu braniteljskog tima, a Brammertzove metode naziva staljinističkima.

10.12.2009. 09:15:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh