« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
duuuuuuugi praznici!!!

Gotova je škola!

Danas završava nastava u osnovnim i srednjim školama

(Vlado Kos, CROPIX)

Ova je školska godina za srednjoškolce i osnovnoškolce završila neubičajeno rano zbog datuma u kojem pada katolički blagdan Tjelovo. Prva sezona pune primjene HNOS-a i tako je u većini škola kraj stvarne školske godine pomakla duboko u svibanj, jer se zadnja tri - četiri tjedna izvode terenske nastave, čitaj slanje djece u kazališta, kina, na izložbe i obilaske grada.

Današnji je dan bio vjerojatno i prilično traumatičan, barem onima koji se bore za prolaz ili bolju ocjenu, a sigurno je bio i dovoljan broj osmaša koji su u zadnji čas pokušavali skupiti koji bod za upis u željenu gimnaziju.

Njima i tako ostaje malo odmora do stresa oko upisa, niži razredi opraštaju se od učitelja i učiteljica i počinju razmišljati o profesorima koji ih čekaju u petom razredu, zajedno s novim predmetima.

Škola počinje 7. rujna pa će se odmorena dječica u klupama naći nakon skoro tri mjeseca ljetnog odmora. Ono što će ostati isto su đačke torbe, o kojima će se svi raspisati krajem kolovoza kad shvate da će klinci u prvom razredu morati tegliti par kila na nejakim plećima. Kao i svake godine, dići će se velika dreka, past će pokoja prigodna izjava političara na temu "Kako ćemo sljedeće godine sigurno to smanjiti", i ponovno će pasti u duboki zaborav.

Ipak, djeci sretni praznici, roditeljima strpljenja da izdrže s njima i da ipak skucaju dovoljno za barem malo mora.

10.06.2009. 14:10:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh