« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Gotov zeleni val

Radnici trenutno šminkaju završenu prometnicu te postavljaju kante za smeće.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

zeleni val

,

rekonstrukcija ulica

Prošli su tjedan dužnosnici najavili završetak radova na Južnom zelenom valu i Palmotićevoj ulici. Tada je gradonačelnik Milan Bandić obišao gradilište i provjerio teku li radovi u dobrom smjeru.  

Radovi su započeli 26. lipnja te su se građani koji su preko ljeta ostali u metropoli snalazili kaotičnim zaobilaznim pravcima čemu sada dolazi kraj. Investicija vrijedna 30 milijuna kuna trebala bi danas u 13 sati na svečanom otvorenju zablistati punim sjajem. Zeleni je val obnavljan na dionici od Draškovićeve do Savske ulice, a rokovi su se prema dobrom starom običaju mijenjali čak tri puta.

Gradonačelnik je zato radnike koji su svakodnevno naporno radili na kraju počastio poslavši okrjepu u obliku dvije stotine boca piva, vjerojatno izrazivši i zadovoljstvo obavljenim poslom. 

Prvi najavljeni rok za dovršetak radova bio je 27. kolovoza no tada je skraćen za deset dana da bi se na kraju i od novog roka odustalo. Zeleni val sada izgleda mnogo bolje, no nadamo se da ubrzavanje radova nije i po jednako tako dobrom starom običaju rezultiralo propustima u izvedbi. I da nećemo za par mjeseci na obnovljenom kolniku gledati radnike koji iskapaju lijepi novi asfalt kako bi pronašli kvarove poput raskapanja u ulici Pod zidom, u samom centru, gdje je postavljen skupocjeni asfalt koji se nedugo potom rezao jer su zbog brzine neke stvari jednostavno zaboravljene.

Građane će dočekati i biciklistička staza, a prošli su tjedan postavljani i zaštitni stupići koji će onemogućiti protupropisno parkiranje. Rekonstrukcija komunalne infrastrukture bila je neizbježna jer je ona zadnji puta provedena prije čak 30 godina. (METRO)

21.08.2008. 10:45:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh