Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2008. 10:45:30

Gotov zeleni val

Radnici trenutno šminkaju završenu prometnicu te postavljaju kante za smeće.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)

Prošli su tjedan dužnosnici najavili završetak radova na Južnom zelenom valu i Palmotićevoj ulici. Tada je gradonačelnik Milan Bandić obišao gradilište i provjerio teku li radovi u dobrom smjeru.  

Radovi su započeli 26. lipnja te su se građani koji su preko ljeta ostali u metropoli snalazili kaotičnim zaobilaznim pravcima čemu sada dolazi kraj. Investicija vrijedna 30 milijuna kuna trebala bi danas u 13 sati na svečanom otvorenju zablistati punim sjajem. Zeleni je val obnavljan na dionici od Draškovićeve do Savske ulice, a rokovi su se prema dobrom starom običaju mijenjali čak tri puta.

Gradonačelnik je zato radnike koji su svakodnevno naporno radili na kraju počastio poslavši okrjepu u obliku dvije stotine boca piva, vjerojatno izrazivši i zadovoljstvo obavljenim poslom. 

Prvi najavljeni rok za dovršetak radova bio je 27. kolovoza no tada je skraćen za deset dana da bi se na kraju i od novog roka odustalo. Zeleni val sada izgleda mnogo bolje, no nadamo se da ubrzavanje radova nije i po jednako tako dobrom starom običaju rezultiralo propustima u izvedbi. I da nećemo za par mjeseci na obnovljenom kolniku gledati radnike koji iskapaju lijepi novi asfalt kako bi pronašli kvarove poput raskapanja u ulici Pod zidom, u samom centru, gdje je postavljen skupocjeni asfalt koji se nedugo potom rezao jer su zbog brzine neke stvari jednostavno zaboravljene.

Građane će dočekati i biciklistička staza, a prošli su tjedan postavljani i zaštitni stupići koji će onemogućiti protupropisno parkiranje. Rekonstrukcija komunalne infrastrukture bila je neizbježna jer je ona zadnji puta provedena prije čak 30 godina. (METRO)

21.08.2008. 10:45:30
http://metro-portal.hr/gotov-zeleni-val/10976/