« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 23 dana i 7 sati
SAVJETI

Gospođe, dame, žene - kakav ruž imate na poslu

Većina zaposlenih žena zazire od nošenja crvenoga ruža na posao, smatrajući kako je preizazovan, previše seksi i agresivan te možda 'šalje' i pogrešnu poruku kolegama u radnoj okolini

A kakav je vaš danas?
A kakav je vaš danas? (Arhiva)
Više o

žene

,

posao

,

ruž

Crveni ruž, koji simbolizira ženstvenost i putenost, nosiv je u svim prigodama, ali pod određenim pravilima, kažu ljudi. Ipak, ispravno odabrana nijansa crvenog ruža - ona koja odgovara boji vaše puti - može naglasiti vašu ljepotu i poboljšati cijeli izgled.

Crveni ruž, kao make-up ikona pristaje svima, bez obzira na to koliko imate godina i može se nositi u svim prilikama, ali samo ako ga koristite pravilno, podučava američki portal SELF, koji se bavi modom, ljepotom, zdravom prehranom i tjelovježbom.

Stoga treba pročitati sljedeća pravila. Odaberite odgovarajuću nijansu Nijansu crvenog ruža birajte prema tonu vašeg tena. Hladne podtonove kože najčešće imaju žene svijetle puti i njima najbolje pristaju ruževi čije boje nose jednako hladne - plave, ili ljubičaste podtonove. Dakle, ne stavljajte crvene ruževe s narančastim podtonom. Tople podtonove karakterizira zlatna, maslinasta, ili tamnija put kojoj savršeno pristaju raskošni crveni i koraljni ruževi.

Pazite na teksturu

Ona se odabire se prema prigodi i izgledu usnica. Za dnevni, opušteniji izgled, kao i za suhe usne i one s boricama, najbolji su odabir hidratantne i kremaste teksture ruževa ili sjajila. Mat teksture najprikladnije su za večernje prigode i njegovane usne, jer one djeluju punije, istaknutije i izazovnije.

Uskladite boju s cjelokupnim izgledom

Kada se odlučujete na crveni ruž, morate misliti i na garderobu i ostatak make-upa. Najbolje je da ga, za dnevni look, kombinirate s jednostavnim komadima. Primjerice, za odlazak na kavu, odlično će nadopuniti uz bijelu majicu i neutralno našminkane oči, a ako ga stavite uz romantičnu, ženstvenu haljinu, ili suknju, uz, primjerice kaubojske, ili bajkerske čizme, napravili ste idealnu kombinaciju za popodnevni izlazak. A za posao, zacijelo najelegantnija i najozbiljnija je kombinacija crvenoga ruža uz crni sako i hlače, ili crni poslovni kostim.

Pažljivo nanesite ruž

Važno je znati da je crveni ruž najzahtjevniji za nanošenje, upravo zbog njegove punoće i izazovnosti. Stoga je potrebno staviti ga odgovarajućim kozmetičkim alatom, poput kista, u miru i sigurnom rukom, tako da usne izgledaju kao da su našminkane profesionalno.

Šminkajte unutar linija

Da bi ruž bio postojaniji, a usne izgledale punije, prije šminkanja možete ih iscrtati i obrubiti olovkom. Poslužite se onom nude nijanse, ali ako više volite olovke u boji, obavezno odaberite onu čija nijansa apsolutno savršeno odgovara boji ruža.

Spriječite preslikavanje

Prije nano šenja ruža, oko rubova usnica nanesite korektor u tankom sloju kako biste spriječili "prelijevanje" ruža u sitne bore. A kako biste prevenirali crvene mrlje na zubima, po nanošenju ruža stavite prst u usta, obavijte ga usnicama i polako izvucite. Odstranili ste višak boje pa možete zaboraviti na provjeravanje da ruž nije završio na zubima.

Želite li ipak suptilniji i prirodniji izgled, na usne prvo nanesite njegujući balzam, a ruž utapkajte prstom, počevši od centra prema vanjskom rubu usnica, pazeći da ne prijeđete rub pa će crveni ruž djelovati mekše i blaže, a lice će svejedno zablistati.

Pripremite usne

Da bi se ruž bilo koje nijanse, a posebice crvene, uopće mogao nanositi, najvažnije je stvoriti preduvjet za savršene usne, a to je da su njegovane i hidratizirane. Stoga je iznimno važno u kozmetičku rutinu uvesti i uporabu njegujućih balzama, a svakih nekoliko dana raditi i piling usana, kako biste s njih skinuli mrtve stanice i dodatno ih obnovili.

Najbolje je taj ritual uvesti navečer, prije spavanja, a osim njegujućih, specijaliziranih balzama, mogu se namazati medom, ili melemom. Ipak, u svim su drogerijama na policama već odavno u prodaji izvrsni balzami koji rade piling usnica- jednostavni za uporabu, efikasni i cjenovno vrlo pristupačni, bez obzira o kojoj se kozmetičkoj marki radi.

24.05.2024. 10:13:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh