« Fun
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
kvalitete supružnika

Gospodine suče moja žena nije djevica

Francuski sud: Razvrgnuće braka zbog laži o djevičanstvu nevaljano

Fotografija vijesti
Više o

razvod braka

,

oženiti djevicu

,

djevičanstvo

,

muslimani

Francusko pravosuđe je u ponedjeljak u drugostupanjskom postupku proglasilo nevaljanom sudsku odluku o poništenju braka zbog toga što je žena lagala o svom djevičanstvu, pa je muslimanski par i dalje u braku protiv svoje volje.

Mlada žena koju je muž napustio kada je prve bračne noći otkrio da nije djevica pristala je na poništenje braka koje je na sudu zatražio njezin muž, premda mu se ispočetka bila protivila.

Prvostupanjska presuda objavljena u svibnju, kojom je brak poništen, izazvala je buru među političkom klasom i u društvenim krugovima, a državna tajnica za useljeništvo Fadela Amara nazvala ju je "fatvom protiv emancipacije žena".

Nakon javnog pritiska, sudski postupak je obnovljen, a u današnjoj se presudi navodi da djevičanstvo nije "bitna kvaliteta supružnika".

Prvostupanjski sud u Lilleu je 1. travnja razvrgnuo bračni savez zbog "zablude o bitnim kvalitetama supružnika", podsjeća drugostupanjski sud.

Supružnici, muslimani rođeni u Maroku, informatičar u dobi od tridesetak godina i dvadesetogodišnja studentica više medicinske škole, nakon toga su se odselili sa sjevera Francuske. (hina/metro-portal)

18.11.2008. 10:06:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anitasa
    21.05.2010. 15:08
    bok!!!!!!!!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh