« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
NEMA ČUDA?

Gospin kip uklonjen iz Vickine kuće

Predstavnici Katoličke crkve potvrdili su u utorak kako je Gospin kip koji je uklonjen iz obiteljske kuće vidjelice Vicke Ivanković iz Međugorja

Ode kip ...
Ode kip ... (Arhiva)
Više o

Međugorje

,

vidjelica Vicka

,

Gospin kip

,

kip koji svijetli

,

Vicka Ivanković

,

uklonjen kip

U Župnome uredu u Međugorju su kazali kako kip više nije u staroj obiteljskoj kući vidjelice Vicke, no istodobno nisu željeli potvrditi je li sklonjen u župni ured, kako to nagađaju mjesni mediji. Po istim navodima, javnost će uskoro biti obaviještena o sudbini ovoga kipa.

Po posljednjim medijskim navodima, Gospin kip koji je, kako su tvrdili očevici, počeo svijetlili 24. rujna, sklonjen je u župni ured u Međugorju kako bi ga ispitali stručnjaci iz Međunarodnog povjerenstva o Međugorju koje istražuje fenomen Gospinih ukazanja. Posljednjih tjedan dana brojni vjernici su pohrlili u obiteljsku kuću vidjelice Vicke Ivanković kako bi se osobno uvjerili u tu neobičnu pojavu.

Gospin kip koji svijetli proteklih je dana izazivao brojne kontroverze i različita tumačenja, od toga da se radi o nadnaravnom čudu do objašnjenja da je premazan fluorescentnom bojom.

Međugorski fenomen veže se uz navodna ukazanja Blažene Djevice Marije, koju je, prema njihovim tvrdnjama, vidjelo šestero osoba od 1981. godine. Pojedinim vidjelicama Gospa se, po njihovu svjedočenju, od tada do danas ukazuje u različitim vremenskim razdobljima.

Sveta Stolica utemeljila je 2010. godine Međunarodno povjerenstvo koje istražuje međugorski fenomen.

01.10.2013. 20:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh