« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
NEVRIJEME

Gorski kotar i Lika pod snijegom, Zagreb pod vodom

Zimski uvjeti su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 kao i na državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru,

Zabijelio se Gorski kotar
Zabijelio se Gorski kotar (Screenshot HAK)
Više o

vrijeme

,

autocesta

,

zimski uvjeti

,

prognoza vremena

,

zimska oprema

,

stanje u prometu

Nevrijeme je točno prema prognozi zahvatilo Hrvatsku i napravilo prilične probleme u prometu. U Zagrebu je od ranog jutra bilo preko 150 intervencija javne vatrogasne postrojbe, a na više mjesta u gradu promet je otežan zbog velikih količina vode na kolniku, posebno u podvožnjacima.

Kako javlja HAK, u Gorskom kotaru pada snijeg, slab u Lici. Zimski uvjeti su na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 kao i na državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC 3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. U Lici zasada nisu uvedeni zimski uvjeti.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, povremeno puše i olujni vjetar. Zbog jakih pljuskova kiše vozače pozivamo na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku. Osim odrona zemlje i kamenja na kolniku može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Savjetujemo vozačima da na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme.

22.10.2014. 09:40:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh