« Život
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nova usluga

Google uvodi glazbenu tražilicu

Ljubitelji glazbe informacije o pjesmama i grupama uskoro će pretraživati efikasnije, uz mogućnost kupnje i streaminga

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

glazba

,

'Pjesme'

,

riječi pjesama

Najpopularnija tražilica današnjice želi se uključiti na glazbeno tržište, pišu američki mediji. Novi servis korisnicima bi trebao biti dostupan kroz desetak dana, a omogućit će im pretraživanje pojedinih naslova pjesama i izvođača te će predstavljati najpotpuniji glazbeni servis na internetu. 

Googleov sustav traženja bit će povezan s ponuđačima glazbe na internetu poput iLike i LaLa na čijim će se stranicama moći skinuti ili streamingom poslušati pojedine pjesme. U sustav bi se nešto kasnije trebali uključiti i Apple sa iTunesima te Amazon.

Četiri najveće izdavačke kuće Warner, EMI, Sony i Vivendi Universal navodno su već licencirale svoje kataloge za Google, a korisnici će pored mogućnosti pretraživanja, slušanja i skidanja pjesama dobiti i dodatne informacije poput riječi pjesama, termina koncerata i slika izvođača.

Prihodi od nove usluge na početku će se dijeliti između internetskih prodavaonica glazbe i izdavača, dok sam Google u novoj usluzi ne vidi izvor prihoda nego nadogradnju vlastite ponude.

Google je uvjerljivo vodeća internetska tražilica te neprestano radi na održavanju prednosti pred Yahoom i Microsoftom. Konkurenti su stoga najavili da će Bing uskoro povezati s Twitterom i Facebookom kako bi korisnici uz tražilicu na istoj stranici dobili i najnovije vijesti s društevnih mreža.

22.10.2009. 15:27:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh