« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NEZAUSTAVLJIV

Google ulazi na tržište internetskog telefoniranja

Popularni Skype dobio je dostojnog suparnika - Google se nastavlja širiti i uskoro će početi nuditi usluge telefoniranja na internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Google

,

Skype

,

internet telefoniranje

Google širi svoju sferu poslovnog interesa na internetu. Novi konkurent i apsolutni lider u glasovnoj komunikaciji preko interneta - Skype tako je dobio dostojnog suparnika. Usluga telefoniranja preko Googlea u SAD-u bi trebala početi kroz nekoliko dana - promotivno besplatna za sjevernoamerički kontinent, a dosadašnjem tržišnom lideru na ostalim tržištima konkurirat će nižom cijenom.

Google se nezaustavljivo širi online businessom. Uz dvije trećine udjela na tržištu internetskih tražilica, otkupili su stopostotni paket YouTubea, bacili rukavicu vodećim proizvođačima mobilnih telefona, a nedavno su uz već postojeći Buzz najavili i pokretanje nove društvene mreže koja bi bila izravna konkurencija Facebooku i Twitteru.

>> Što Google zna o nama?

Usluga telefoniranja putem Gmaila trebala bi u SAD-u biti dostupna za nekoliko dana. Googleov je plan konkurirati Skypeu nižim cijenama, posebice za pozive na mobilne i fiksne linije u Velikoj Britaniji, Meksiku i Francuskoj. Promotivna ponuda trebala bi osigurati besplatno telefoniranje unutar SAD-a te prema Kanadi.

Opcija „pozivi" trebala bi se pojaviti na lijevoj strani Gmaila, unutar prozora za chat.

Ostatak članka pročitajte na Profitiraj.hr.

Piše: Ivan Klarić/Profitiraj.hr
26.08.2010. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh