« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
noviteti

Google Sidewiki: alat za komentiranje stranica

Google nudi još jedan servis koji vam nudi mogućnost javnog iznošenja mišljenja o pojedinoj web stranici

(MWN)
Više o

sidewiki

,

google sidewiki

,

noviteti u google-u

,

google alati

Sidewiki je novi alat koji se može aktivirati na bilo kojoj internetskoj stranici, a služi za ostavljanje komentara o tim stranicama. Trenutno je dostupan samo preko Firefox i Internet Explorer preglednika, ali će ga uskoro imati i korisnici Google Chromea.

Svi komentari koji se napišu vidljivi su ostalim posjetiteljima koji se služe Sidewikijem. Oni mogu ostaviti svoje primjedbe, ali ne mogu uređivati tuđe komentare.

Google će ocjenjivati najkorisnije napise, uzimajući u obzir povratne informacije i prethodne komentare korisnika.

Iz Googlea tvrde da je Sidewiki odličan način da posjetitelji stranica doprinesu razvoju i poboljšanju bilo koje stranice dajući svoja mišljenja i korisne informacije.

Tehnološki bloggeri podijeljeni su oko novog alata. Jedni smatraju da nije u potpunosti jasno hoće li Sidewiki uopće biti od ikakve koristi. Tek se treba proći kroz komentare i zaista vidjeti ima li išta korisno. Čini se da korisnici još ne znaju što bi uopće pisali.

Drugi pak napominju kako bi određeni online izdavači mogli dići uzbunu jer već imaju razvijene vlastite sustave komentiranja.

Jeff Jarvis, autor knjige "What Would Google Do?", ukratko je objasnio mogući sukob interesa: "Sidewiki oduzima komentare mojem blogu i stavlja ih na Google. To ustvari stavlja Google u poziciju protiv mene i oduzima vrijednost mojoj stranici."

25.09.2009. 10:02:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh