« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA ANDROID

Google predstavio program za prevođenje na mobitelu

Googleova nova tehnologija omogućuje dvjema osobama da u mobitel izgovore jednostavne rečenice i u kratkom razdoblju dobiju prijevod

google
google (Getty Images)
Više o

Google

,

Eric Schmidt

,

gay scena

Google je danas predstavio novu tehnologiju za prevođenje razgovora na mobitelu između dviju osoba koje ne govore isti jezik. Program je na međunarodnom sajmu elektronike u Berlinu predstavio Eric Schmidt, izvršni direktor Googlea.

Govoreći u zemlji u kojoj njegovu tvrtku napadaju aktivisti za zaštitu privatnosti na internetu, Schmidt je naglasio demokratske koristi za svijet u kojem će se na internet uskoro moći priključiti tri do četiri milijarde ljudi.

>> Google tražilica osvaja tržište mobitela

"Te su promjene tako brze da društva nisu posve pripremljena za ono što će se dogoditi kad svatko bude 'online' i objavljuje informacije o tome što se događa oko njega. Smatram da je to općenito jako dobro, da to osnažuje građane, da oni od svoje zemlje žele učiniti bolje mjesto za život", rekao je Schmidt.

Novi program, koji se može instalirati u mobilni telefon Android, omogućuje dvjema osobama da u mobitel izgovore jednostavne rečenice i u kratkom razdoblju dobiju prijevod, no ne može se koristiti za razgovor uživo s dviju lokacija. Program prevodi služeći se moćnim jezičnim Googleovim serverom. Predstavio ga je Schmidtov pomoćnik prevodeći jednostavni dijalog na njemačkom, odnosno engleskom jeziku. (hina/metro-portal)

07.09.2010. 17:56:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh