« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
POTEZ

Google jača web zaštitu korisnika za krađu identiteta

Kako bi riješio problem i podigao stupanj sigurnosti na višu razinu, Google je pokrenuo nekoliko alata namijenih Chrome web pregledniku

Kako Google štiti vaš identitet na webu
Kako Google štiti vaš identitet na webu (Arhiva)
Više o

Google

,

Chrome

,

Safe Browsing

Već odavno znate da nam dnevno iskustvo pregledavanja weba može u minuti donijeti zlonamjerni softver, ali bez obzira na to, mnogi zanemarujete sigurnosna pravila. Zato je tu Google! Sve više ovaj internetski div brine o našoj sigurnosti i krađi identiteta.

Iako je Chrome prethodno bio u stanju filtrirati situaciju putem usluge „Sigurno pregledavanje" , ali postoje one kada to nije dovoljno. Kako bi riješio problem i podigao stupanj sigurnosti na višu razinu, Google je pokrenuo nekoliko alata namijenih Chrome web pregledniku. 

Što nam to Google novo donosi

  1. U novoj verziji provjeravanja sigurnosnih postavki, Google navodi detaljniji opis poruke, a ne samo jednostavan obrazac upozorenja sa simbolima u boji. Također pruža opciju koja će voditi korisnika kako bi riješio problem.
  2. upozorenja ako se prijavimo na Googleove usluge s aplikacijom niske sigurnosti
  3. prijavu pojedinačnih sigurnosnih primjena od strane korisnika
  4. Bolje vidljiv popis uređaja na koje smo prijavljeni putem Google računa kako bi lakše provjeriti postoje li drugi uređaji koji koriste podatke za prijavu a nisu nam poznati
  5. Alat za čišćenje Chromea od mogućih dodatnih zlonamjernih programa koje je korisnik pokupio prilikom instaliranja nove aplikacije, a mogu prouzročiti štetu.
  6. Konačno, Google i Slovačka sigurnosna tvrtka ESET, razvili su detekcijski engine koji može učinkovitije spriječiti zlonamjerni softver kroz promijene postavki preglednika, ako ih je isti izmijenio.

Google procjenjuje da će gro korisnika Chrome web preglednika moći uživati u sigurnom iskustvu pregledavanja weba nekoliko dana nakon pokretanja tih alata.

Piše: Sanja Ledinek
21.10.2017. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh