« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TREBATE POSAO?

Google će krenuti u masovno zapošljavanje

Jedna od najatraktivnijih tvrtki u svijetu planira ove godine zaposliti više od 6000 novih ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Google

,

zapošljavanje

,

posao u Googleu

,

Anal Eustace

Tvrtka je prošle godine zaposlila više od 4.500 novih radnika a ove godine namjerava glatko nadmašiti tu brojku, napisao je na blogu Googleov čelnik za inženjering i istraživanja Alan Eustace. Od novih 6000 radnih mjesta, čak njih 1000 bit će otvoreno u Europi.

"To će biti najveće godišnje zapošljavanje u povijesti tvrtke", rekao je. "Želimo zaposliti što više pametnih, kreativnih ljudi kako bismo se uhvatili u koštac s nekim od najtežih izazova u računalnoj znanosti".

Godina u kojoj je Google dosada zaposlio najviše novih radnika bila je 2007. kada ih je angažirano šest tisuća, izvijestio je Eustace.

Popis projekata koji očekuju nove radnike uključuje uspostavu računalnog operativnog sustava utemeljenog na internetu, uz mogućnost trenutnog pretraživanja više od 100 milijuna gigabita podataka, "pa i razvoj automobila koji sami voze".

Iako je prošle godine zaradio nevjerojatnih 30 milijardi dolara, Google je pod pritiskom novih kompanija kao što su Facebook i Twitter i već je imenovanjem Larryja Pagea ponovno na čelo kompanije pokazao da se namjerava potruditi ostati među najboljima u IT industriji.

Ako se i vi želite zaposliti u Googleu - provjerite ima li mjesta za vas: www.google.com/jobs

26.01.2011. 11:31:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh