« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
mijene

GONG promijenio čelništvo

Suzana Jašić otišla u Vijeće, Kregar izašao zbog izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

GONG

,

Josip Kregar

,

Suzana Jašić

Na čelu nestranačke udruga građana GONG došlo je do promjena pa tako, nakon održane Skupštine te udruge i nakon upisa promjena u Registar udruga o čemu je dobivena obavijest 1. travnja ove godine, GONG-om upravljaju Vijeće i Izvršni odbor.

U današnjem priopćenju izvršne direktorice te udruge Sandre Pernar navodi se da je Vijeće tijelo koje upravlja GONG-om donošenjem strateških odluka, te da su u Vijeće izabrani: asistent na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta Dragan Bagić, novinarka i urednica na Radiju 101 Jelena Berković, jedna od utemeljitelja GONG-a i civilna aktivistkinja Suzana Jašić, novinarka, feministkinja i civilna aktivistkinja Vesna Kesić, poduzetnica, konzultantica i civilna aktivistkinja Marina Škrabalo, te profesori sa zagrebačkoga Fakulteta političkih znanosti Marijana Grbeša, Zdravko Petak i Nenad Zakošek.

Predsjednica Vijeća je Vesna Kesić, a njegov deveti član profesor zagrebačkoga Pravnog fakulteta Josip Kregar podnio je ostavku na funkciju člana Vijeća GONG-a odmah nakon odluke o kandidiranju na lokalnim izborima te je u tijeku postupak izbora devetog člana.

Vijeće je pak u tročlani Izvršni odbor - tijelo koje upravlja Udrugom na operativnoj razini - imenovalo iskusne i poznate GONG-ovce: Sandru Pernar, koja je izabrana za izvršnu direktoricu, Dragana Zelića, izabranoga za njezina zamjenika, te kao članicu pravnu savjetnicu Vanju Škorić.

GONG je osnovan 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. (hina/metro-portal)

03.04.2009. 21:46:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh