« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

GONG poziva na korektnost u izbornoj utrci

Cilj kampanje, koja bi trebala biti poštena, je izvijestiti birače o programima pojedinih kandidata i stranaka, naglašavaju iz GONG-a.

Fotografija vijesti
Više o

GONG

,

lokalni izbori

,

predizborna kampanja

Udruga GONG pozvala je danas sudionike izborne utrke da se suzdrže od korištenja djece u kampanji, uništavanja tuđega promidžbenog materijala, zloporabe javnih služba i dobara te ostalih nekorektnih postupaka.

S obzirom na mnoge prijave vezane uz korištenje djece u izbornoj kampanji, skidanje i uništavanje plakata protivničkih kandidata i stranaka, zloporabu javnih služba i dobara (komunalne službe, vatrogasci) za potrebe kampanje samo određenih stranaka i kandidata te lokalne vlasti i ometanje predizbornih skupova, GONG u priopćenju poziva sve sudionike izborne utrke da se suzdrže od takvih i sličnih nedopuštenih postupaka.

GONG ističe da bi kampanja trebala biti u poštenom ozračju te da bi joj osnovna zadaća trebala biti izvijestiti birače o programima pojedinih kandidata i stranaka.

S obzirom na mnogobrojne upite građana, GONG podsjeća da na lokalnim izborima nije moguće glasovati izvan mjesta prebivališta. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 13:11:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh