« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
LIGA PRVAKA

Golijada Rome i Porta, blijeda Barca i Chelsea

Roma je u novu sezonu Lige prvaka krenula petardom, a Porto je demolirao BATE s čak 6:0

Porto i Roma osvjetlali obraz Lige prvaka
Porto i Roma osvjetlali obraz Lige prvaka (UEFA)
Više o

Liga prvaka

,

rezultati

,

prvo kolo

Roma i Porto pokazali su da Liga prvaka i dalje može dati uzbudljive utakmice u kojima ne igraju najveći - Barca i Chelsea su, s druge strane, pokazali da još uvijek nisu ulovili zamah u novoj sezoni.

Roma je uništila CSKA već nakon pola sata, jer je Gervinho čudesno zabijao i asistirao, tako da se na odmor otišlo s 4:0, u nastavku su svaki dali po gol. Porto je isprašio BATE Borisov sa 6:0, ravnomjerno rasporedivši po tri gola u svakom poluvremenu.

Bayern je protiv Manchester Cityja mogao voditi 3:0 već nakon dvadesetak minuta, no Joe Hart bio je fantastičan cijelu utakmicu, obranivši barem deset mrtvih šansi Bavarcima, da bi dvije minute prije kraja Jerome Boateng očajničkim udarcem s ruba šesnaesterca ipak donio tri boda Bayernu.

Chelsea je dugo vodio protiv Schalkea, no u 62. minuti ukazao se Huntelaar i poravnao za konačnih 1:1, a istim rezultatom završila je utakmica Ajaxa i PSG-a. Favorizirani Francuzi poveli su u 14. minuti, a Kopljanici su izjednačili golom Schonea u 74. minuti.

U istoj skupini igrala je i Barcelona protiv APOELA i pobijedila jednim sretnim golom Piquea u 28. minuti, dok je Maribor unatoč vodstvu Sportinga obradovao svoje navijače i izjednačio duboko u sudačkoj nadoknadi.

Jedina utakmica bez golova igrala se u Bilbau, gdje Athletic nije uspio naći igru za Šahtar koji se u Ukrajinu vraća s velikim bodom.

SKUPINA E

Bayern - Manchester City 1:0 (Boateng 90')
Roma - CSKA 5:1 (Iturbe 6', Gervinho 10', 31', Maicon 20', Ignashevich (ag) 50'/Musa 82')

SKUPINA F

Ajax - PSG 1:1 (Cavani 14'/Schoene 74')
Barcelona - APOEL 1:0 (Pique 28')

SKUPINA G

Chelsea - Schalke 1:1 (Fabregas 11'/Huntelaar 62')
Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90'/Nani 80')

SKUPINA H

Athletic - Šahtar 0:0
Porto - Bate 6:0 (Brahimi 5', 32', 57', Martinez 37', Adrian 61', Aboubakar 76')

 

17.09.2014. 23:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh