« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana
OSVRT

Godina zmaja Duška Šibla

Ušli smo u godinu zmaja, 2024., s nadama i razmišljanjima, u očekivanjima i mislima, no tek iduće godine saznat ćemo kakva je bila ova

Duško Šibl
Duško Šibl (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

Kontinuirano, predano i nadahnuto strastveno slikanje, odlika je suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Duška Šibla, autora iznimnog opusa akrila i ulja, osebujne motivike, čestog i uspješnog izlagača na brojnim samostalnim izložbama, umjetnika odanog snažnom, vibrirajućem koloru i snažnoj gesti.

Najnoviji opus akrila Šibl posvećuje kineskom motivu, godini zmaja, pronalazeći u njegovoj strukturi izraziti koloristički i energetski izazov.

Naravno, i ovaj ciklus posjeduje, rekli bi, nemjerljive količine energije koje luta bijesno , opasno i namjerno, željeći razdirati prostor koja je omeđuje, ostavljajući za sobom vrlo vidljive, uzbudljive likovne tragove u praiskonu svijeta, u trenutcima njegova burna rađanja a možda i posljednjim vremenima onoga što prethodi ovoj buri.

Ušli smo u godinu zmaja, 2024., s nadama i razmišljanjima, u očekivanjima i mislima, no tek iduće godine saznat ćemo kakva je bila ova.

Duško Šibl kreira svijet neprekidnih promjena, doba metamorfoza, gdje ništa nije stalno, oblici se sustavno pretvaraju u neprepoznatljivo u oceanima boja, stalan je samo nezaustavljivi ritam .

Uzbudljiv je izrazito ciklus Duška Šibla, promjenljiv i nestalan, buran i bogat bojama.

Piše: Miroslav Pelikan
01.03.2024. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh