« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
FESTIVAL

Gobac otvara Atlantis festival

Samouk i neopterećen pravilima, Gobac stvara šarene ilustracije koje spajaju razne stilova

Davor Gobac izlaže u Splitu
Davor Gobac izlaže u Splitu (Atlantis festival)
Više o

Davor Gobac

,

Atlantis festival

Atlantis Festival ove godine počinje velikim kulturnim praskom, uz likovnu izložbu frankfurtskog majstora tipografije Haralda Geislera, a najnovija sretna vijest jest da će još jedan izniman umjetnik tamo izlagati svoje radove, te svojom pojavom otvoriti ovogodišnji festival - Davor Gobac! Izložba je u utorak, 19.7., a lokacija je ex-Sveučilišna knjižnica preko puta splitskog parka Đardin, sa početkom u 22:00 sata.

Jedan jedini i neponovljivi, Gobac je pučanstvu poznat kao frontman legendarnog Psihomodo Popa i otac je brojnih njihovih hitova. Međutim, tu njegovi talenti ne prestaju, jer je Gobac također i iznimno talentiran likovni umjetnik. Samouk i neopterećen pravilima, Gobac stvara šarene ilustracije koje spajaju razne stilova, prije svega pop art i psihodeličnu umjetnost koja korijene ima u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Harald Geisler vrhunski je tipograf iz Frankfurta, autor mnogih uspješnih fontova, te kreator iznimno uspješnog Tipografskog kalendara, projekta hvaljenog od strane web sitea Kickstarter, što za Haralda znači internacionalnu distribuciju i prepoznatljivost.

Izložba počinje u 22:00 i službeno otvara ovogodišnji Atlanits Festival. Nakon izložbe slijedi after party u caffe baru Ćakula na Rivi, gdje će okupljene Davor Gobac osobno počastiti vlastitim DJ setom.

Atlantis Festival 2011. traje pet dana, a počinje izložbom Geislera i Gopca u utorak. Srijeda i četvrtak rezervirani su za sportski program u obliku internacionalnog skejterskog natjecanja Lord of the Lines, a vrhunac svega su petak i subota, sa glazbenim programom na Tvrđavi Gripe koji će predstaviti najfiniju selekciju domaće i globalne scene.

Ulaznice za glazbeni program možete kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 180kn.

18.07.2011. 12:47:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh