« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PREUSTROJ

GlaxoSmithKline ukida 4.000 radnih mjesta u Europi i SAD-u

Očekuje se da će GSK planove o smanjenju radnih mjesta objaviti u četvrtak u sklopu izvješća o godišnjim poslovnim rezultatima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

GlaxoSmithKline

,

ukidanje radnih mjesta

Britanska farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) ukinut će 4.000 radnih mjesta u sklopu preustroja radne snage i pojačanog preusmjeravanja na naglo rastuća tržišta, izvijestili su britanski mediji.

Većina radnih mjesta bit će ukinuta u Sjedinjenim Državama i Europi, piše londonski The Times u nedjeljnom izdanju.

Očekuje se da će GSK, s nešto manje od 100 tisuća zaposlenih širom svijeta, objaviti planove o smanjenju radnih mjesta u četvrtak u sklopu izvješća o godišnjim poslovnim rezultatima.

Njegov britansko-švedski konkurent AstraZeneca prošlog je četvrtka najavio ukidanje više od osam tisuća radnih mjesta u svijetu do 2014., proširujući mjere štednje usprkos snažnom skoku dobiti.

Iako GSK i dalje nastoji razvijati nove lijekove, u nastojanjima da pojača rast sve se više okreće novim rastućim tržištima.

Tako je nedavno smanjio broj zaposlenih u odjelu prodaje u SAD-u za dvije tisuće dok je u Kini zaposlio dodatnih 1.500 radnika.

Zarada velikih farmaceutskih kompanija pada zbog njihovih nastojanja da smanje ovisnost o najprodavanijim lijekovima, od većine kojih će patenti uskoro isteći. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 12:50:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh