« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HFP:

Dalmacijavino ide na prodaju 'za kunu'

VIDEO - Vlada, sindikati i HFP razgovarali su i o Osječkoj pivovari, privatizaciji Bizovačkih toplica te prodaji nekoliko dalmatinskih hotela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

Vlada

,

sindikati

,

HFP

,

Ozren Matijašević

,

privatizacija

,

Vedran Duvnjak

,

Dalmacijavino

,

Osječka pivovara

,

Bizovačke toplice

Hrvatski fond za privatizaciju podnijet će prijedlog Vladi o raspisivanju javnog natječaja za prodaju tvrtke Dalmacijavino pod povlaštenim uvjetima, odnosno "za jednu kunu“.

Takav je zaključak jutros jednoglasno donesen na sjednici HFP-a te se sada još čeka zeleno svjetlo iz Vlade prije nego što se raspiše natječaj za prodaju 620.618 dionica Dalmacijavina, što čini oko 80 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke.

Na pitanje predsjednika Hrvatske udruge sindikata, Ozrena Matijaševića, o navodnim nepravilnostima u privatizaciji Osječke pivovare, predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak komentirao je kako pravni sektor HFP-a poslao prijavu Državnom odvjetništvu za vraćanje dionica u vlasništvo Fonda za privatizaciju.

Sadašnji vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak u vlasništvu je 88 posto dionica koje je kupovao od malih dioničara – većinom radnika, a tužbom će biti zatraženo vraćanje 10.000 dionica (oko 48 posto ukupnog udjela) u vlasništvo HFP-a, rekao je Duvnjak.

Odluka o privatizaciji Bizovačkih toplica usporena je i sada je na Vladi da donese konačni sud. Nakon što je Ministarstvo financija početkom godine naložilo da se razmotri model javno-privatnog partnerstva pri prodaji toga poduzeća, HFP je izrazio neslaganje s tim prijedlogom pod opravdanjem da će takav model ne bi privukao interes ponuđača.

Od Vlade će biti zatraženi i novi uvjeti za prodaju hotela Modra špilja, hotela Medena, Hoteli Podgora te Hotela Živogošće, kojima će radi pripreme za turističku sezonu biti dodijeljena prioritetna uloga u privatizaciji.

02.02.2010. 13:44:35
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh